Biokertészet

2011.05.16. 13:14

Csucsortelepítés késő este, sövényelhárítás után (receptekkel)

Fagyalkerítéshez jutni a világ legegyszerűbb dolga. A fagyal, a népszerű sövénynövény ugyanis rendkívül gyors növekedésű, megfelelő gondozás mellett átláthatatlan és áthatolhatatlan demarkációs vonalat húz a magánszféránk és a külvilág közé.

Fincza Zsuzsa

OLDALTÖRÉS: Receptek



Ratatouille

Hozzávalók:
Vörös hagyma 100gr
Fokhagyma 10 gr  
Kaliforniai paprika, piros és sárga 100-100 gr
Padlizsán 100 gr
Cikkíni 100gr
Paradicsom (hámozott) 200gr
Kakukkfű 3-4 szál
Bazsalikom 3-4 szál
Petrezselyem zöld 30 gr
Vörösborecet 1 cl

Olíva olaj 10 cl

Lábosban olíva olajt hevítünk, hozzá adjuk az apróra vágott vöröshagymát, közepes lángon megpirítjuk. Majd a zúzott fokhagymát és az apróra vágott kakukkfüvet és petrezselymet is hozzá keverjük. További két-három percig pirítjuk. Cukkínit, a padlizsánt nagyobb kockákra vágjuk és a hagymával puhára pároljuk, sózzuk. Hozzá adjuk a nagyobb kockára vágott paradicsomot, ízesítjük az ecettel és a bazsalikommal. Egy-két perc alatt készre pároljuk.   


Paradicsomsaláta
Hozzávalók: érett, kemény húsú paradicsom, só, tejföl
A tisztára mosott paradicsomokat vékony karikákra szeleteljük, egy tálba egy sort lerakunk, megsózzuk, tejföllel jól meglocsoljuk, ismét paradicsom, só, tejföl addig, amíg el nem fogy, felül legalább egy centis tejfölréteg legyen. Jól kihűtjük.



Ratatouille

Hozzávalók:
Vörös hagyma 100gr
Fokhagyma 10 gr  
Kaliforniai paprika, piros és sárga 100-100 gr
Padlizsán 100 gr
Cikkíni 100gr
Paradicsom (hámozott) 200gr
Kakukkfű 3-4 szál
Bazsalikom 3-4 szál
Petrezselyem zöld 30 gr
Vörösborecet 1 cl

Olíva olaj 10 cl

Lábosban olíva olajt hevítünk, hozzá adjuk az apróra vágott vöröshagymát, közepes lángon megpirítjuk. Majd a zúzott fokhagymát és az apróra vágott kakukkfüvet és petrezselymet is hozzá keverjük. További két-három percig pirítjuk. Cukkínit, a padlizsánt nagyobb kockákra vágjuk és a hagymával puhára pároljuk, sózzuk. Hozzá adjuk a nagyobb kockára vágott paradicsomot, ízesítjük az ecettel és a bazsalikommal. Egy-két perc alatt készre pároljuk.   


Paradicsomsaláta
Hozzávalók: érett, kemény húsú paradicsom, só, tejföl
A tisztára mosott paradicsomokat vékony karikákra szeleteljük, egy tálba egy sort lerakunk, megsózzuk, tejföllel jól meglocsoljuk, ismét paradicsom, só, tejföl addig, amíg el nem fogy, felül legalább egy centis tejfölréteg legyen. Jól kihűtjük.

Ratatouille

Hozzávalók:
Vörös hagyma 100gr
Fokhagyma 10 gr  
Kaliforniai paprika, piros és sárga 100-100 gr
Padlizsán 100 gr
Cikkíni 100gr
Paradicsom (hámozott) 200gr
Kakukkfű 3-4 szál
Bazsalikom 3-4 szál
Petrezselyem zöld 30 gr
Vörösborecet 1 cl

Olíva olaj 10 cl

Lábosban olíva olajt hevítünk, hozzá adjuk az apróra vágott vöröshagymát, közepes lángon megpirítjuk. Majd a zúzott fokhagymát és az apróra vágott kakukkfüvet és petrezselymet is hozzá keverjük. További két-három percig pirítjuk. Cukkínit, a padlizsánt nagyobb kockákra vágjuk és a hagymával puhára pároljuk, sózzuk. Hozzá adjuk a nagyobb kockára vágott paradicsomot, ízesítjük az ecettel és a bazsalikommal. Egy-két perc alatt készre pároljuk.   


Paradicsomsaláta
Hozzávalók: érett, kemény húsú paradicsom, só, tejföl
A tisztára mosott paradicsomokat vékony karikákra szeleteljük, egy tálba egy sort lerakunk, megsózzuk, tejföllel jól meglocsoljuk, ismét paradicsom, só, tejföl addig, amíg el nem fogy, felül legalább egy centis tejfölréteg legyen. Jól kihűtjük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!