Belföld

2016.06.30. 18:21

Lázár menesztette L. Simon államtitkárt

Budapest - Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján bejelentette: megválik L. Simon László államtitkártól, Németh Lászlónét pedig nyugdíjazzák.

Osváth Sarolta

- Nem a vidéki „bunkók” szavaztak Nagy-Britannia kilépése mellett az EU-ból - emelte ki a miniszter a heti Kormányinfó fő témáját adó Brexitről szólva. A magyar kormány szerint a választók az ellenőrizetlen bevándorlás miatt döntöttek a kilépés mellett, ezért ha bevándorlási helyzetet nem kezeli az EU (mégpedig úgy, hogy biztosítja a határvédelmet és elismeri, hogy az országok maguk határozhatják meg, kik élhetnek a területükön), annak súlyos következményei lesznek a közösség jövőjére nézve.

Újságírói kérdésre kifejtette: ő ma jó szívvel nem szavazná meg az EU-ba való belépésünket, pedig 2004-ben EU-párti volt, nagyot csalódott azonban a brüsszeli bürokráciában. Hangsúlyozta: Magyarország érdeke a jobb unió, amelyben erősíteni kell a nemzeti szuverenitást. A kormány döntött egy munkacsoport felállításáról, amelynek a Brexit következményeinek kezelése lesz a feladata. Kiemelt feladat a Nagy-Britanniában dolgozó több százezer magyar munkavállaló jogainak és érdekeinek védelme magyar-brit és EU-brit viszonylatban is.

Lázár János ismét élesen bírálta Soros Györgyöt, aki Brüsszelben a bevándorlás „iparszerű megoldásával állt elő” és a kormány szerint magyarellenes javaslatokat tett.

A miniszter beszámolt róla: Németh Lászlóné államtitkár sikerrel befejezte a rábízott feladatokat, a Magyar Posta, az FHB helyzetének rendezését és a szövetkezeti integráció végrehajtását, így nyugdíjba vonul. Ugyanakkor L. Simon László kulturális örökségvédelemért és kiemelt kulturális beruházásokért felelős államtitkárt Lázár János menesztette, mert nem volt megelégedve a rábízott területen elért eredményekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!