Belföld

2016.12.19. 06:25

Ónos esővel és hóval indul a hét

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn folytatódik a borult, párás idő.

Várható időjárás az ország területén hétfő estig:

Az ország nagy részén folytatódik a borult, párás idő, helyenként tartósan megmarad a zúzmarás köd, csak kis körzetekben - ma elsősorban a Nyugat-Dunántúlon, holnap délen - süthet ki a nap. Az éjszakába nyúlóan szórványosan várható csapadék: a Dunántúlon ónos eső, fagyott eső, a főváros környékén és attól keletre, északkeletre gyenge havazás, míg az Alföldön reggelig több helyen alakul ki ónos szitálás, néhol hószállingózás. Kedden napközben helyenként továbbra is lehet ónos szitálás, hószállingózás. Gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és -6 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn +2 és -4 fok között várható.

Távolabbi kilátások keddtől péntekig:

Jellemzően borult, párás, néhol ködös idő várható, csak átmenetileg, helyenként szakadozhat fel a felhőzet. Számottevő csapadék nem lesz, legfeljebb néhol alakulhat ki jelentéktelen hószállingózás, ónos szitálás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!