Belföld

2016.04.07. 13:54

Lázár: Legyen népszavazás, döntsön a nép

Lázár János a 45. Kormányinfón a vasárnapi zárvatartásról és a közszolgák lelépési pénzéről beszélt. A miniszter szavaiva arra utalt, hogy hamarosan megtarthatják a referendumot a boltzárról.

A vasárnapi nyitva tartásról szóló vita és népszavazás hosszabb idő óta az egyik legizgalmasabb vita lesz és az álláspontom az, hogy legyen népszavazás, döntsön a nép - mondta Lázár János, miniszterelnökségért felelős miniszter a 45. Kormányinfón. A népszavazás eredménye pedig mindenkire kötelező. Egy másik kérdésre, hogy még mielőtt az MSZP meg tudná rendezni a népszavazást, esetleg előtte megváltoztatják a törvényt, Lázár úgy reagált: eszünk ágában sincs ilyet tenni.

Tiszteletben tartjuk a Kúria tegnapi döntését a vasárnapi zárva tartásról szóló népszavazási kezdeményezésről. A vasárnap munkaszüneti nap legyen

- fogalmazott Lázár János. A vasárnapi boltzárral párhuzamosan nőtt a kiskereskedelemben dolgozók aránya. És emellett az EU-ban rekordnak számító ütemben nőtt a kiskereskedelmi forgalom.

Vita van a kormányban a lelépési pénzről

A kormányban többen nem értettek egyet az úgynevezett milliós lelépési pénz ajánlatával, többek között a miniszterelnök sem, így ezért nincs egyelőre erre ajánlat a partnerek felé - jelezte egy ma reggeli sajtóhírrel összhangban Lázár.

Szavai szerint Orbán Viktor "szubtrópusinak" nevezte a többmilliós lelépési pénzt és arra kérte őt, hogy dolgozza ki jobban az egész javaslatcsomagot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!