Belföld

2015.04.09. 16:04

Brókerbotrány - MNB: nem terheli politikai és jogi felelősség Matolcsy Györgyöt

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerint nem terheli politikai és jogi felelősség Matolcsy György jegybankelnököt a brókerbotránnyal kapcsolatban.

A jegybank ezt arra reagálva közölte csütörtökön az MTI-vel, hogy Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció (DK) szóvivője arról beszélt: a felelősök névsora jól körülírható: az ügyben politikai és jogi felelősséget visel Orbán Viktor miniszterelnök, Matolcsy György jegybankelnök, Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, valamint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Az MNB álláspontja szerint semmilyen módon nincs közük a Quaestor által végrehajtott illegális kötvénykibocsátáshoz. Hozzátették: olyan hamis igazolásokat adott a Quaestor, amelyeket a Magyar Nemzeti Bank nem engedélyezett, az MNB által kiadott legális kötvény-kibocsátási engedélyek nem hozhatók összefüggésbe a Quaestor körül feltárt visszaélésekkel.

Hangsúlyozták: a jegybank gyors és összehangolt fellépésének köszönhetően sikerült feltárni a cégcsoport által elkövetett visszaéléseket, egyúttal megakadályozni további eseteket és a bizonyítékok eltüntetését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!