Belföld

2012.03.27. 18:03

Együttműködés katasztrófa esetére

Regionális szinten is együttműködik a GYSEV és a katasztrófavédelem. Erről a vasúttársaság a működési területéhez tartozó Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megye katasztrófavédelmi igazgatóságaival írt alá megállapodást.

Arany Gábor

Az együttműködés célja: a prognosztizálható, vagy előre nem látható esemény bekövetkeztekor közösen és összehangoltan hajtsák végre a feladatokat. Katasztrófavédelmi mobil labor segítséget nyújt rendkívüli eseményeknél a vasúton szállított, tárolt és környezetbe kijutott veszélyes anyag azonosításában, a lakossági veszélyeztetettség megállapításában. Közreműködik közvetlen életveszély esetén a mentésben, elsősegélynyújtásban, a károk megelőzésében és felmérésében. A GYSEV pedig a többi vasúti társaság bevonásával a katasztrófavédelem igénye alapján részt vesz a lakosság kitelepítésében, soron kívül biztosítja a védekezési anyagok, eszközök szállítását - áll a kiadott közleményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!