Belföld

2011.12.20. 17:15

Lassabb vonatok, hosszabb út

Ideiglenes sebességkorlátozások miatt több hónapon keresztül hosszabb menetidővel közlekednek a vonatok a Budapest–Győr-Hegyeshalom vonalon - közölte a MÁV Zrt.

MTI

 December 21-étől, szerdától az utasok 10-15 perccel hosszabb menetidőre számíthatnak, mert Kelenföld és Győr között több szakaszon 80 kilométer/órás sebességkorlátozásokat kell bevezetni. A két vágányon összesen mintegy 50 kilométernyi szakaszt érintő sebességcsökkentés azért vált szükségessé, mert műszeres vizsgálatok olyan pályahibákat mutattak ki, amelyek következtében az eredeti pályasebesség biztonsági okok miatt nem tartható - áll a közleményben.
   
A tájékoztatás szerint a sebességkorlátozással párhuzamosan megkezdték a Kelenföld–Győr szakaszon feltárt pályahibák azonnali elhárítását. A munkálatok várhatóan 2012. március 31-ig tartanak annak érdekében, hogy a vonal említett szakaszain ismét az eredetileg engedélyezett sebességgel haladhassanak a járművek.
   
Az átmeneti sebességkorlátozással összhangban, a csatlakozások fenntartása és a késések enyhítése érdekében a vasúttársaság ideiglenes menetrendet dolgoz ki a Budapest–Győr–Hegyeshalom, valamint a csatlakozó vonalakon közlekedő vonatokra - áll a Máv Zrt. közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!