Belföld

2011.09.24. 10:58

Előzetesben egy uzsorával gyanúsított férfi

Előzetes letartóztatásba helyezett a Pécsi Városi Bíróság szombaton egy férfit, aki a gyanú szerint uzsorakölcsönök adásával foglalkozott Harkányban és környékén.

MTI

Hajdu István, a bíróság elnöke a helyszínen újságíróknak elmondta: egy hónapra rendelték el az uzsora-bűncselekmény bűntettével és más bűncselekményekkel gyanúsított 67 éves harkányi férfi előzetes letartóztatását.
   
Az indoklás szerint esetében fennáll a bűnismétlés, a tanúk befolyásolásának, megfélemlítésének, valamint a tárgyi bizonyítási eszközök, okiratok eltüntetésének, megsemmisítésének veszélye is.
   
A gyanúsított tagadta a bűncselekmények elkövetését, ő és védője fellebbezett a végzés ellen, ezért az nem jogerős.
   
Az MTI bűnügyi forrásból úgy értesült, hogy a férfit csütörtökön Harkányban egy kommandós akció keretében fogta el a rendőrség. A gyanú szerint a fürdővárosban és környékén 2003 óta nyújtott kisebb, de akár több millió forintos kölcsönöket is, amelyekért havi tíz százalék kamatot kért mindaddig, amíg az adós nem rendezte a tartozását. Azokat, akik határidőre nem akartak fizetni, fenyegetéssel és bántalmazással kényszerítette erre.
   
Az ügynek több tucat sértettje van, nagy részük nehéz életkörülményeik javítására, beteg gyermek gyógykezelésére kért pénzt. Egy szerb állampolgárnak pékség nyitásához volt szüksége tőkére, őt a gyanúsított azzal fenyegette meg, hogy ha nem fizet, kiutasíttatja Magyarországról.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!