Belföld

2011.08.19. 17:52

Módosítja az áfa-törvényt a kormány

A kormány módosítja az áfa-törvényt azon júliusi európai bírósági ítélet miatt, amely szerint nincs összhangban az európai uniós joggal a magyar áfa-szabályozásnak az a része, amely kizárja a ki nem fizetett beszerzésekhez kapcsolódó áfa-visszatérítést.

MTI

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénteki, MTI-hez eljuttatott közleményében hangsúlyozza: megteszik a szükséges intézkedéseket, hogy az ítéletben foglaltaknak eleget tegyen Magyarország. Az NGM egyrészt előkészíti az áfa-törvény (2007. évi CXXVII. törvény) megfelelő bekezdéseinek hatályon kívül helyezéséhez szükséges törvénymódosítási javaslatot, másrészt a javaslatban kidolgozza azt a különleges eljárási rendet, amelynek keretében az érintett adóalanyok a hivatkozott jogszabály rendelkezései miatt vissza nem igényelt áfa összegére vonatkozó visszatérítési igényüket érvényesíthetik.
Az áfa visszaigényléseket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a törvénymódosítás hatályba lépéséig és azt követően is fokozottan ellenőrzi - hívja fel a figyelmet az NGM.

Ezek is érdekelhetik