Belföld

2011.02.10. 15:00

Tizenkét év a vasvillás gyilkosnak

Jogerősen tizenkét év fegyházbüntetést szabott ki csütörtökön a Debreceni Ítélőtábla arra a mikepércsi férfira, aki 2008-ban vasvillával megölte egy alkalmi munkavállalóját - közölte az intézmény sajtószóvivője az MTI-vel.

MTI

 Koszta János tájékoztatása szerint a 63 éves férfira a Hajdú-Bihar Megyei Bíróság által első fokon kiszabott, hasonló időtartamú börtönbüntetést az ítélőtábla fegyházbüntetésre súlyosbította. A vádlottat különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésben találta bűnösnek a bíróság.
   
A 63 éves férfi egy alkalmi munkavállalóval 2008 júniusában mikepércsi szőlőskertjébe ment permetezni, majd a munka végeztével italozni kezdtek. Később csatlakozott hozzájuk egy harmadik férfi; az alkalmi munkavállaló összeszólalkozott ezzel a férfival, majd kést rántott és többször megszúrta őt, illetve megfenyegette a szőlő tulajdonosát is. A tulajdonos lefegyverezte a késelőt, aki elszaladt. A sérült férfit mentőhelikopterrel vitték kórházba.
   
Ezt követően a tulajdonos - erősen ittas állapotban - visszatért a szőlőskertbe, ahol meglátta a földön feküdni a késelőt, alkalmi munkavállalóját. Dühében felkapott egy vasvillát, azzal a földön fekvő férfit többször megütötte, illetve a vasvillát a testébe szúrta. A sértetthez - aki egyebek mellett koponyacsonttörést, tüdő- és bordasérülést szenvedett - a vádlott fia hívott mentőt, de az már csak a halál beálltát tudta megállapítani.
   
A bíróság a büntetés kiszabása során enyhítő körülményként értékelte a 63 éves férfi beismerő vallomását és büntetlen előéletét, míg súlyosbító körülményként vette számba azt, hogy tettét súlyosan ittas állapotban követte el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!