Belföld

2011.02.07. 10:31

Manipulálta a baleset helyszínt?

Megváltoztatta a fia által okozott baleset helyszínét egy hódmezővásárhelyi férfi, a rendőrség bűnpártolás miatt javasol vádemelést vele szemben – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t hétfőn.

MTI


   
A közúti baleset tavaly október 21-én a kora reggeli órákban történt Hódmezővásárhelyen. Az Erzsébeti út kerékpársávján egy 33 éves férfi haladt biciklijével, amikor utolérte autójával egy 18 éves fiatalember – közölte Szenti Szabolcs.
   
A sofőr elmondása szerint a kivilágítatlan kerékpáros megbillent, elvesztette egyensúlyát, s így került az autó elé. A férfit a mentők súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították a szegedi traumatológiai klinikára.
   
A helyszínelő és vizsgáló rendőröknek az eljárás során feltűnt, hogy a nyomok alapján a baleset vélhetően nem úgy történt, ahogy azt az autó vezetője előadta. A nyomozás kiderítette, hogy a gépkocsi a megengedettnél nagyobb sebességgel haladt, amikor a kerékpársávon elütötte a munkából hazatérő férfit. A rendőrök a tanúvallomások alapján azt is megállapították, hogy a kerékpáros kivilágította magát, így a biciklijén lévő lámpát valaki eltüntette a helyszínről – tudatta a főhadnagy.
   
A balesetet okozó fiatalember később bevallotta, hogy az eset után felhívta édesapját, aki – miután megérkezett a helyszínre – eltette a földre leesett biciklilámpát, hogy a felelősséget áthárítsák a kerékpárosra. A nyomozás során végül az apa is elismerte tettét.
   
A rendőrség a balesetet okozó sofőr ellen közúti baleset gondatlan okozása vétsége, míg édesapja ellen bűnpártolás bűntette miatt javasol vádemelést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!