Belföld

2011.01.31. 18:32

Minden képviselő leadta nyilatkozatát (frissítve)

Az Országgyűlés valamennyi, összesen 385 aktív képviselője leadta saját és hozzátartozói vagyonnyilatkozatát a hétfői határidőig - közölte Rubovszky György, a parlament mentelmi bizottságának kereszténydemokrata elnöke az MTI-vel.

MTI

 A politikus közleményében emlékeztet: a nyilvános képviselői vagyonnyilatkozatok február 1-jétől válnak megtekinthetővé az Országgyűlés honlapján.
   
Az országgyűlési képviselők jogállásáról szóló törvény alapján a honatyák minden év január 1-jétől számított harminc napon belül kötelesek az Országgyűlés elnökénél a törvény melléklete szerinti vagyon-, jövedelem- és gazdasági érdekeltségi nyilatkozatot tenni. A vagyonnyilatkozathoz csatolni kell a közös háztartásban élő házas- vagy élettárs, valamint gyermek vagyonnyilatkozatát is.
   
E kötelezettségnek hétfő estig a 2010. december 31-ei vagyoni állapotnak megfelelően kell eleget tenni. A vagyonnyilatkozat elmulasztása, illetve határidőn túli leadása esetén a képviselő - annak benyújtásáig - javadalmazásban nem részesülhet, képviselői jogait nem gyakorolhatja.
   
Vagyonnyilatkozatot kell tennie az Állami Számvevőszék elnökének, a Legfelsőbb Bíróság elnökének, a Magyar Nemzeti Bank elnökének és alelnökének, a Monetáris Tanács tagjának, a Felügyelő Bizottság tagjának, a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa elnökének és tagjainak, a köztársasági elnöknek, a legfőbb ügyésznek és helyetteseinek, a Gazdasági Versenyhivatal elnökének és elnökhelyettesének, a Gazdasági Versenytanács tagjának, az országgyűlési biztosoknak, a Közbeszerzési Tanács elnökének, alelnökének és tagjának is.
   
Az aktív országgyűlési képviselők száma tavaly december 3-án csökkent 385-re, miután Tarlós István főpolgármesteri teendői miatt lemondott a Fidesz területi listáján szerzett mandátumáról.

 

 

 

OLDALTÖRÉS: Hiányzó nyilatkozatok: mintegy 30-an még nem vallottak vagyonukrólHiányzó nyilatkozatok: mintegy 30-an még nem vallottak vagyonukrólHiányzó nyilatkozatok: mintegy 30-an még nem vallottak vagyonukrólHiányzó nyilatkozatok: mintegy 30-an még nem vallottak vagyonukról

Hétfő délután fél háromig több mint 350 országgyűlési képviselő adta le a 2010-es vagyonnyilatkozatát a parlament mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottságánál - tájékoztatták az MTI-t a bizottság titkárságán.
   
Az országgyűlési képviselők jogállásáról szóló törvény alapján a honatyák minden év január 1-jétől számított harminc napon belül kötelesek az Országgyűlés elnökénél a törvény melléklete szerinti vagyon-, jövedelem- és gazdasági érdekeltségi nyilatkozatot tenni. A vagyonnyilatkozathoz csatolni kell a közös háztartásban élő házas- vagy élettárs, valamint gyermek vagyonnyilatkozatát is. E kötelezettségnek hétfő estig a 2010. december 31-ei vagyoni állapotnak megfelelően kell eleget tenni. A vagyonnyilatkozat elmulasztása, illetve határidőn túli leadása esetén a képviselő - annak benyújtásáig - javadalmazásban nem részesülhet, képviselői jogait nem gyakorolhatja.
   
Vagyonnyilatkozatot kell tennie az Állami Számvevőszék elnökének, a Legfelsőbb Bíróság elnökének, a Magyar Nemzeti Bank elnökének és alelnökének, a Monetáris Tanács tagjának, a Felügyelő Bizottság tagjának, a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa elnökének és tagjainak, a köztársasági elnöknek, a legfőbb ügyésznek és  helyetteseinek, a Gazdasági Versenyhivatal elnökének és elnökhelyettesének, a Gazdasági Versenytanács tagjának, az
országgyűlési biztosoknak, a Közbeszerzési Tanács elnökének, alelnökének és tagjának is.

Ezek is érdekelhetik