Belföld

2011.01.17. 16:56

EU-elnökség - A lengyel uniós miniszter kiállt az Orbán-kormány mellett

Kiállt a sokat bírált, konzervatív Orbán-kormány mellett Mikolaj Dowgielewicz lengyel Európa-ügyi miniszter, aki azt is leszögezte, hogy az őszi parlamenti választások nem fogják megzavarni Lengyelország uniós elnökségét - jelentette a lengyel hírügynökség.

MTI

"A lengyel kormány kényelmetlen érzéssekkel látta, hogy régebbi uniós tagok, mint Franciaország és Németország és vezető napilapjaik miként torzították el az elmúlt napokban a magyar uniós elnökséget",  megvádolván azzal, hogy az új sajtótörvénnyel megtámadta a sajtószabadságot - mondta Dowgielewicz egy interjúban, amely hétfőn jelent meg az Euobserver uniós honlapon.
   
"Időnként leereszkedő hozzáállással van dolgunk egyes tagállamok részéről" - mondta a lengyel miniszter. Szerinte "Orbán Viktor hírnevet szerzett szabadságharcosként az 1980-as évek végén, nagyon tapasztalt politikus, és semmi kétség sincs az európai értékek mellett való elkötelezettsége iránt".
   
Dowgielewicz leszögezte, hogy az őszi parlamenti választások Lengyelországban nem fogják megzavarni a lengyel uniós elnökséget. "Sokkal rosszabb lenne egy olyan forgatókönyv, amelyben a választás az elnökség előtt lenne, mert a tavasz kulcsfontosságú az elnökségre való felkészülés szempontjából. A minisztereknek az európai fronton kell aktívnak lenniük ahelyett, hogy belesodródnának a választási kampányba és az új kormány megalakításába" - vélekedett a lengyel kormánytag.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!