Belföld

2011.01.27. 19:32

Budaházyék szabadon bocsátásáért tüntettek

Budaházy György és társai szabadon bocsátásáért tüntettek csütörtökön a Fidesz budapesti székháza előtt. A demonstrációt a rendőrség biztosított; rendbontás nem volt.

MTI

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom által szervezett tüntetésen - mások mellett - felszólalt Morvai Krisztina, a Jobbik EP-képviselője, Zagyva György Gyula (Jobbik) országgyűlési képviselő, illetve felolvasták Gaudi-Nagy Tamás levelét, aki szintén jobbikos parlamenti képviselő.
   
A szónokok a székház előtt összegyűlt néhány száz ember előtt azt hangoztatták: meglepte őket, hogy a Fidesz-vezetés nem tesz lépéseket Budaházy György szabadon bocsátása érdekében, sőt, a börtönben most nehezebb helyzetben van, mint az előző ciklusban.


Budaházy György 2009. június 19-e óta van előzetes letartóztatásban. Azzal gyanúsítják, hogy 2007 elején egy  Hunnia Mozgalomnak nevezett csoportot hozott létre, majd vezetett azért, hogy országgyűlési képviselők elleni támadásokkal, őket megfélemlítve befolyásolják a parlamenti döntéseket.
   
A Központi Nyomozó Főügyészség Budaházy Györgyöt terrorcselekménnyel, robbanóanyaggal való visszaéléssel, emberölés előkészületével és aljas indokból elkövetett súlyos testi sértéssel gyanúsítja. A nyomozóhatóság szerint Budaházy a cselekményeket bűnszervezetben, annak vezetőjeként követte el.

Ezek is érdekelhetik