Belföld

2011.01.06. 11:52

Bizakodó magyarok

A magyarok több mint kétharmada ma is az EU-tagság mellett szavazna, és a lakosság többsége bízik abban, hogy a soros elnökségnek köszönhetően nőni fog az ország nemzetközi tekintélye – állapította meg a Policy Solutions politikai elemző-tanácsadó intézet és a Medián közvéleménykutató közös vizsgálata.

Ha most lenne népszavazás a csatlakozás kérdéséről, 69 százalék igennel szavazna. Figyelemre méltó ugyanakkor, hogy 2003 áprilisa óta felerősödtek a szkeptikus hangok: akkor a népszavazáson a választók 84 százaléka támogatta az EU-csatlakozást, és mindössze 16 százalékuk mondott nemet, ma már a megkérdezettek csaknem negyede elutasítaná az EU-tagságot. A magyar társadalom döntő többsége (76 százaléka) fontosnak tartja Magyarország soros elnökségét. Megoszlanak viszont a vélemények a tekintetben, hogy a magyar elnökség miként befolyásolja majd az országról külföldön kirajzolódó képet. 

Dosszié az EU-elnökség híreivel - Klikk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!