Belföld

2011.01.07. 12:36

Az MSZP szerint összevissza beszélnek a kormányzati szóvivők

Az MSZP hatszemközti megbeszélést javasol Nagy Annának, Szijjártó Péternek és Orbán Viktornak, hogy az uniós elnökség sikere, valamint az ország maradék tekintélyének megőrzése érdekében többé ne forduljon elő, hogy a kormány, illetve a kormányfő szóvivője 24 órán belül két egymásnak szögesen ellentmondó nyilatkozatot tesz - áll az ellenzéki párt szóvivőjének pénteki közleményében.

MTI

Török Zsolt kiemeli: Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője péntek reggel azt nyilatkozta, hogy a Reuters „közel sem volt korrekt” tudósításában, amikor azt állította, hogy Orbán Viktor kormányfő csütörtökön külföldi újságírók előtt úgy fogalmazott: „ha az Európai Unió szükségesnek ítéli a médiatörvény megváltoztatását, akkor azt elfogadjuk”.
   
Az MSZP szóvivője ugyanakkor emlékeztetett rá, hogy Nagy Anna kormányszóvivő a kormány nevében szólva csütörtökön megerősítette Orbán Viktor szavait.
   
Az ellenzéki párt éppen ezért hatszemközti megbeszélést javasol az érintetteknek, hogy az uniós elnökség sikere, valamint az ország maradék tekintélyének megőrzése érdekében többé ne forduljon elő, hogy a kormány, illetve a kormányfő szóvivője 24 órán belül két egymásnak szögesen ellentmondó nyilatkozatot tesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!