Belföld

2011.01.21. 19:59

Ajkai Szó: felelős szerkesztés vagy cenzúra?

Azonnali hatállyal felmondta az Ajkai Szó kiadására vonatkozó szerződést a város önkormányzata, így az újság a héten nem a Maraton Lapcsoport gondozásában jelenik meg.

zaol.hu

Heffler György, a lapcsoport ügyvezetője  a Naplónak elmondta: a sajtótörvénynek nemcsak a január 2-án hatályba lépett, új változata, hanem a megelőző szövege sem tette volna lehetővé az olyan tartalom felelős megjelentetését, amelyhez Schwartz Béla viszont ragaszkodott. A szakításhoz az vezetett, hogy a kiadó nem vállalhatta a felelősséget a jó hírnévhez való jogot sértő tartalmakért, ami miatt sajtó-helyreigazítási, személyiségi jogi és nem vagyoni kárra vonatkozó perek sora prognosztizálható.

Az ebből fakadó presztízsveszteséget és anyagi felelősséget a lapcsoport nem kívánja felvállalni. Egyébként Ajka város önkormányzatának jelentős, 60 napon túli fizetési elmaradása is van a korábbi számok elkészítéséért a Maraton Lapcsoport felé  fűzte hozzá az ügyvezető. Sikerült elérnünk Schwartz Bélát, Ajka polgármesterét, aki megerősítette az azonnali hatályú felmondás tényét "cenzúrázásra" hivatkozva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!