Belföld

2010.11.12. 09:40

Volt barátnők fotói: felelősségre vonná Jóri a portál készítőit

Jóri András adatvédelmi biztos a volt barátnők személyiségi jogait sértő magyar portál üzemeltetőinek azonosítását és büntetőjogi felelősségre vonását javasolja.

MTI

Az adatvédelmi biztos az MTI-hez pénteken eljutatott közleményében hangsúlyozza: szeptemberben már feljelentést tett azon honlap ellen, amely a felhasználóknak lehetőséget biztosított korábbi barátnőik lejáratására, illetve személyes adataik és fotóik közlésére.
   
A hatóságok ezt követően törölték a portálon fellelhető adatokat, azonban azok egy amerikai szerveren továbbra is elérhetők - fűzi hozzá
   
Jóri András ezért levélben fordult a szerver tengeren túli üzemeltetőihez, amelyben a magyar jogszabályok szerint bűncselekménynek minősülő adatközlés megszüntetését kéri a cégtől.
   
Az adatvédelmi biztos ugyanakkor önmagában nem tartja elegendőnek az adattörlést, szerinte a megoldást az elkövetők azonosítása és felelősségre vonása jelentené.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!