Belföld

2010.11.12. 05:54

Bombariadó a BorsodChemnél

Telefonon érkezett bombafenyegetés csütörtökön késő este a Borsod megyei Kazincbarcika rendőrkapitányságára arról, hogy a BorsodChem Zrt., a helyi vegyipari óriás egyik kapujánál robbanószerkezetet helyeztek el. A terület átvizsgálását a szakemberek elvégezték, és nem találtak bombát.

MTI

Gaskó Bertalan, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: ismeretlen ember telefonon közölte a helyi kapitánysággal, hogy bomba van az egyik bejáratnál. A rendőrség átvizsgálta a környéket - ennek idejére lezárták a 26-os számú főutat, a forgalmat Múcsony felé, illetve egy ipari útra terelték -, de nem találtak bombát a vegyipari üzemnél. Az útzárat ezután feloldották. A kazincbarcikai rendőrkapitányság közveszéllyel való fenyegetés miatt eljárást indított.
   
A vizsgálat alatt gyalogosan sem lehetett bemenni a lezárt részre. A műszakváltás idején a gyárból kijövő dolgozóknak is várakozniuk kellett, hogy a kapu parkolójában lévő autójukhoz eljussanak, illetve a gyárba igyekvőket a lezárt szakasz előtt várakoztatták.
   
Az MTI információi szerint egy férfi volt a bejelentő, és a 4-es számú kaput jelölte meg mint az állítólagos bomba helyét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!