Belföld

2010.10.01. 06:36

Kamaszpark Inárcson

Több ezer négyzetméteres kamaszparkot építettek nagyrészt uniós forrásból az egyre több beköltöző családot fogadó, Pest megyei Inárcson - közölte a beruházás projektfelelőse.

MTI

Golda Andrea, a helyi művelődési ház vezetője elmondta, hogy a két zöldterületet összekötő, összesen 3000 négyzetméteres kamaszpark hiányt pótol a 4500 lelkes faluban. Az M5-ös autópálya közelében lévő településre egyre több gyermekes család költözik ki a városokból, de a településen eddig inkább csak a legkisebbeknek tudtak nyugodt játszóhelyet biztosítani. Elsősorban a kamaszok igényeit elégíti ki a mostanra elkészült kamaszpark, amelynek kialakításához 31 millió forint EU-s támogatást nyert el a falu (a helyhatóságnak csak az áfát kellett hozzátennie).
   
A 700 négyzetméternyi bitumenes felületen gördeszkás, görkorcsolyás és BMX-es ügyességi "mutatványokhoz" szükséges elemeket helyeztek el, míg a park többi részén térkővel burkolt, sétautakkal szabdalt, füves terekben bővelkedő pihenőrészt találni - tette hozzá a projektfelelős. A jól megvilágított kamaszpark a babakocsival érkezők és kisebb gyermekek számára is kínál újdonságot: a pillepalackokból összeállított, gyermekek által megfestett, különböző formájú "pihenőkövekre" bárki ráülhet, rámászhat.
   
A kamaszparkot csütörtökön vehetik birtokba az inárcsiak – közölte Golda Andrea.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!