Belföld

2010.07.30. 08:41

Romlott gombát akart áthozni a határon

2009-ben lejárt a szavatossága azoknak a gombakonzerveknek, melyet az udvari határátkelőhelyen akart behozni egy magyar teherautó csütörtökön az esti órákban.

zaol.hu

A benyújtott okmányok szerint ehető gombakonzervet szállított magyarországi rendeltetési helyre. A vámkezelést végző pénzügyőr a vámvizsgálat során megállapította, hogy az okmányokon feltüntetett 22.020 kg, összesen 43.200 darab TAIPAI szeletelt gombakonzervek szavatossági ideje a magyar nyelvű címke tanúsága szerint 2009.12.31-én és 2009. december hónapban lejárt.

A helyszínre kirendelt szakértő megállapította, hogy a szállítmány a közegészségre veszélyes, ezért azt jegyzőkönyv felvétele mellett lefoglalta és a lejárt minőségű termék megsemmisítését, ártalmatlanítását rendelte el.

A Vám- és Pénzügyőrség megállapította, hogy ismeretlen tettes lejárt szavatosságú terméket kívánt Magyarország területére behozni és szabadforgalomba helyeztetni, amely rossz minőségű termék forgalomba hozatalára irányuló előkészületet gyanúját valósítja meg, ezért az udvari Vám- és Pénzügyőri Hivatal a Btk. 292. §. (1) bekezdésbe ütköző és a (3) bekezdése szerint minősülő rossz minőségű termék forgalomba hozatala előkészületének vétségének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a mohácsi Rendőrkapitányságnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!