Belföld

2010.05.12. 14:33

Mi lesz a redőnyös erkélyekkel?

Az E.ON meg akarja szünteti a gázszolgáltatást azokban a nagyatádi lakásokban, amelyekben nem szerelik le az erkélyen a redőnyöket, mondván: balesetveszélyesek. A dolog érdekessége, hogy országszerte - így Zalában is - több redőnyös erkély van, ám (eddig?) csak a nagyatádiakat vette górcső alá az E.ON.

zaol.hu

A sonline.hu korábbi beszámolója szerint tavaly ősszel kétszáz nagyatádi család kapott  felszólítást az E.ON-tól, szereljék le a redőnyeiket az erkélyről, mert az veszélyes. A szolgáltató azt is kilátásba helyezte, hogy ha nem tűnnek el a redőnyök, kikapcsolják a fűtést.

A somogyi portál által korábban megkérdezett szakértő szerint a veszély valós is lehet: az égéstermék  ugyanis könnyebb a levegőnél, s fölfelé igyekszik utat találni. Ha a redőny miatt nem tud távozni, akkor felhalmozódhat. 

A dolog érdekessége, hogy bár a „redőnyt az erkélyre” gyakorlat máshol, többek között megyénkben is előfordul,  levelet csak a nagyatádiak kaptak. 

Mint kiderült, az E.ON nem viccelt, újabb levelében jelezte: munkatársuk ellenőrizni megy a redőnyöket, s ahol van, ott kizárják a szolgáltatásból a fogyasztót.

- Diszkriminatívnak, az egyenlő bánásmód elvével ellentétesnek tartom, amit a szolgáltató művel. Nem a teljes működési területén, hanem csupán egyetlen településen akarja betartatni az előírásokat és jogorvoslati lehetőség nélkül kezdett fenyegetőzésbe - mondta a somogyi lap kérdésére Ormai István polgármester, aki eddig nem jutott  közös nevezőre az E-ON képviselőivel.

A teljes cikket itt olvashatja.
   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!