Belföld

2010.04.07. 14:23

Választás 2010: csütörtökön zárják kampányukat a pártok

Az országos listát állító pártok közül négyen tartanak kampányzárót, ezeket mind csütörtökön. Az MSZP Miskolcon tartja országos rendezvényét, a Fidesz és az LMP Budapesten, a Jobbik pedig Békéscsabán és a fővárosban. Az MDF és a Civil Mozgalom nem szervez nagyszabású kampányzárót a országgyűlési képviselő-választás vasárnapi, első fordulója előtt.

MTI

Tisztesség Napja címmel tartja kampányzáró rendezvényét a miskolci Generali Arénában - a városi sportcsarnokban - a szocialista párt, amelyen Mesterházy Attila miniszterelnök-jelölt mellett beszédet mond Gúr Nándor, az MSZP Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke, Káli Sándor, Miskolc polgármestere és Szilágyi Dezsőné nyugdíjas egyetemi docens.
   
Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke azt mondta: az ország különböző térségeiben - lényegében egy időben a miskolci rendezvénnyel - is tartanak regionális kampányzárókat, ő a somogyi rendezvényen vesz részt.
   
A Fidesz-KDNP Budapesten, a Syma csarnokban zárja kampányát. A csütörtök délután három órakor kezdődő eseményen beszédet mond Orbán Viktor pártelnök, valamint több vezető fideszes politikus.
   
A Jobbik Budapesten és vidéken egyszerre tart országos kampányzáró rendezvényt. A fővárosban, a Petőfi-szobornál Vona Gábor kormányfőjelölt mellett felszólal Balczó Zoltán és Szegedi Csanád jobbikos európai parlamenti képviselő, valamint Pörzse Sándor képviselőjelölt is. Békéscsabán Morvai Krisztina államfőjelölt lesz a főszónok.
   
A Lehet Más a Politika (LMP) csütörtökön két részletben tartja kampányzáróját Budapesten. Délután egy nagyszabású, mozgósító performanszt rendeznek, este pedig kampányzáró bulit tartanak.
   
Pusztai Erzsébet, az MDF pártigazgatója keddi sajtótájékoztatóján azt közölte, hogy pártja a kampányát azzal kívánja zárni, hogy a miniszterelnök-jelöltek leülnek egymással vitatkozni, ezért az MDF, a korábban már közölt csütörtök délutáni kampányzárója helyett, a vitára készül.
   
A Civil Mozgalom nem tart olyan nagyobb kampányzáró eseményt, mint a többi országos listát állító párt; a kampánycsend előtti utolsó rendezvényük péntek délután lesz Vecsésen, így a Pest megyei jelölt fórumával zárul kampányuk.



Választás 2010  - Lapozzá át vonatkozó dossziénkat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!