Belföld

2010.02.09. 09:30

Zalaegerszegen nem zárt be az oltópont

Múlt hét csütörtökön országszerte bezártak az oltópontok. Hét olyan pont maradt összesen az országban, ahol továbbra is kérni lehet az újinfluenza elleni védőoltást. Az egyik ilyen - úgynevezett nemzetközi oltóhely - Zalaegerszegen található az ÁNTSZ épületében. Vagyis a zalaegerszegi oltópont tovább üzemel, de csak hétfőnként 9 és 12 óra között.

zaol.hu

Zalában 6-an, országosan pedig 112-en haltak meg H1N1 vírusfertőzésben 2009. 40. hete és 2010. 4 hete között. Ez időszakban haladta meg a vírus intenzitása a járványküszöböt. Menyhárt Ildikó, az ÁNTSZ Nyugat-Dunántúli Regionális Intézetének zalaegerszegi kirendeltségvezetője elmondta, hogy a szóban forgó időszak alatt 409700-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel hazánkban. Zala megyében 1863-an betegedtek meg a H1N1 vírustól. Döntő többségük nem kapott védőoltást, pedig novembertől oltópontok működtek az országban a megelőzést szolgálva.

Zalaegerszegen összesen 1730-an kértek védőoltást az ÁNTSZ oltópontján. Mindezt múlt hét csütörtökig, akkor ugyanis bezártak az oltópontok. Zalaegerszegen ennek ellenére hétfőnként fogadják a H1N1 elleni védőoltásra várókat. 

A zalaegerszegi oltóponton hétfőnkét 9-12 óra között lehet jelentkezni oltásra - közölte dr. Menyhárt Ildikó
Továbbra is kérhető H1N1 elleni védőoltás a háziorvosoknál, de kapható a vakcina a patikákban is.

Forrás: zegtv.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!