Belföld

2010.02.04. 10:26

Szinte hihetetlen: Együtt az MDF, MSZP, Fidesz és az LMP

Választási etikai kódexet írtak alá csütörtökön Mosonmagyaróváron az áprilisi országgyűlési választásokon a Magyar Szocialista Párt (MSZP), a Fidesz-KDNP, a Magyar Demokrata Fórum (MDF), illetve a Lehet Más a Politika (LMP) színeiben induló politikusok.

MTI/AP


Csak jelöltállítási céllal gyűjtenek ajánlószelvényt, tartózkodnak az üres cédulák megszerzésétől, illetve a kitöltöttek "versenyszerű" gyűjtésétől, tiszteletben tartják versenytársaik családi és magánéletét, propagandaanyagaikat egyértelműen azonosíthatóvá teszik, nem ragasztják át, nem rongálják a többiek plakátjait - áll a vállalások között.

  A Nagy István (Fidesz-KDNP), Oross Dániel (LMP), Luksa Attila (MDF) és Beke Károly (MSZP) által aláírt dokumentumban az is olvasható: a hozzájuk érkezett, stábjuk kortes-magatartását kifogásoló panaszokat kivizsgálják, kampánypénzeik felhasználásánál pedig a jelöltek "figyelemmel vannak a takarékosság szempontjaira".
A kódex aláírásakor tartott sajtótájékoztatón elhangzott: minden olyan szervezetet személyesen hívtak az egyeztetésre, amely várhatóan indul a tavaszi választásokon, és várják a további csatlakozókat.

Választás 2010  - Lapozzá át vonatkozó dossziénkat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!