Belföld

2010.02.23. 14:46

Halva született a Debrecenben talált csecsemő

Halva született az a csecsemő, akinek a holttestét egy zacskóban találták meg Debrecenben - közölte Vezendi Jánosné rendőr őrnagy kedden.

MTI

A Hajdú-Bihar megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense emlékeztetett rá, hogy hétfő délután Debrecenben, a Vincellér utca külterületi részén, a Tócó-patak partján egy zacskóba elhelyezett halott csecsemőt találtak kutyasétáltatók.
   
Az eset körülményeinek mielőbbi tisztázása érdekében a rendőrség elrendelte az igazságügyi orvos szakértői vizsgálatot. Az elsődleges szakértői vizsgálat alapján a csecsemő halva született, rajta külsérelmi nyomok nincsenek, a rendőrség az ügyben büntetőeljárást nem indít - mondta Vezendi Jánosné.
   
A rendőrség ugyanakkor kéri a szülő nőt, hogy ellátása és a komplikációk megelőzése érdekében feltétlenül jelentkezzen bármelyik kórház szülészeti-nőgyógyászati osztályán - ismertette felhívásukat a rendőrségi szóvivő.



Információk hétfőn

Halott csecsemőt találtak Debrecenben

Halott csecsemőt talált két járókelő Debrecenben, a Tócó-patak partján hétfő délután - közölte  a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Vezendi Jánosné rendőr őrnagy elmondta: a két férfi kutyáját sétáltatta a Tócóvölgyi-lakótelep mögötti területen, amikor a patak partján egy nejlonzacskóba csomagolva megtalálták a halott lány csecsemőt.    

A két férfi értesítette a mentőket, akik a helyszínre érkezve már csak a halál beálltát tudták megállapítani. Arra csak az igazságügyi szakértői vizsgálat tud majd választ adni, hogy a csecsemő életképesen jött-e világra - tette hozzá.    

A rendőrség jelenleg is helyszínelést és tanúkutatást folytat a területen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!