Belföld

2010.02.02. 15:33

Február második hetén már kézbesítik a választási ajánlószelvényeket

A közbeszerzésen nyertes Állami Nyomda már elkészítette a biztonsági jelekkel ellátott ajánlószelvényeket, melyeket az önkormányzatok kézbesítenek majd a jövő héten a választópolgároknak.

MTI/AP

 Virág Rudolf, az Országos Választási Iroda (OVI) vezetője az MTI megkeresésére kedden elmondta, az időközi választásokon tapasztalt visszásságok miatt most nehezen másolható szelvényeket készíttettek, ez azonban nem növelte meg jelentősen az előállítási költségeket.

Közölte, több színből kikevert, speciális (lila) festékkel nyomtatták a szelvényeket. Az ajánlószelvény jobb felső sarkába pedig - kézzel is tapintható - Magyarország-térképperforációt helyeztek el, így arról még színes fénymásolóval sem lehet jó minőségű másolatot készíteni.

Az OVI vezetője ezzel összefüggésben arra hívta fel a figyelmet, hogy az ajánlás csak akkor érvényes, ha azt az eredeti, kikézbesített szelvényen teszi meg a választópolgár. Ha a választó jövő hét péntekig sem kapja meg a szelvényt, a polgármesteri hivatalhoz kell fordulnia, ahol új szelvényt kaphat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!