Belföld

2010.02.03. 17:06

Cozma-ügy: megbüntették az ügyészt

A Veszprém megyei főügyészség egyik munkatársát kizárták a Cozma-ügyből, mert jó két hónappal ezelőtt összeszólalkozott a bíróság folyosóján az enyingi Sz. Ivánnal és védőjével.

zaol.hu

Az incidensről a kecskeméti börtönben előzetes letartóztatásban ülő 27 éves, négy gyerekes családapa, Sz. Iván számolt be kedden este az egyik országos tévétársaságnak.

A kézilabdás Marian Cozma tavaly február 8-ai meggyilkolása után Sz. Iván három napig bujkált, majd feladta magát. Ártatlannak vallotta magát a tévéseknek. Bár ivott azon a végzetes estén, mondta, de mindenre pontosan emlékszik. Ő arra lett figyelmes, hogy a Patrióta Lokál bárjában Cozma és N. Győző dulakodni kezdenek. Odament hozzájuk, hogy szétválassza őket, de közben a többi sportoló nekitámadt N.-nek. Azt mondta, ő Uros Vilovszkival került összetűzésbe. A sportoló leszakította róla a pulóverjét. „Hátráltam tőle, megijedtem, és felfutottam a diszkó második szintjére. Amikor onnan leérkeztem, láttam, hogy a Cozma fekszik a földön. Senkit nem ütöttem meg. Nem szúrtam meg Cozmát, egy újjal se nyúltam hozzá.”

Az eljárás alatt kérte a hatóságot, hogy hazugságvizsgálatnak vessék alá, de ennek nem tettek eleget.  Ő nem látott kést senkinél, nála sosincs ilyen, felelte a riporter kérdésére. Azt sem tudja, ki a tettes: ”Hallomások vannak, hogy ki lehet az, de konkrétan nem tudom. Aki elkövette, kapja meg a méltó büntetését, azon statuáljon példát a rendőrség, de ne ártatlan embereken, meg rajtam, aki nem követett el ilyet.”

Arról is beszámolt az N. Győzővel és R. Sándorral társtettesként elkövetett emberöléssel gyanúsított férfi, hogy tavaly novemberben, amikor letartóztatásának meghosszabbításáról döntöttek, a bíróság folyosóján az ügyész sértegette:” Költözzek ki Indiába, nem vagyok ebbe a társadalomba, Magyarországra való. Végig a cigányságomra utalt, s erre van három tanú. Ott volt mellettem az ügyvédem is. Ha nem viszik el az őrök előlem az ügyész urat, akkor talán nekem is jön. Jött is felém, csak én nem tudtam hátrálni, mert mögöttem fal volt.”


Forrás és további részletek a 
naplo-online.hu-n!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!