Belföld

2010.01.22. 13:52

Választás 2010 - Elkészült az országgyűlési választás plakátja

Elkészült az országgyűlési választás hirdetményének mintája, a plakátot az Országos Választási Iroda (OVI) pénteki sajtótájékoztatóján mutatták be.

MTI/AP

A hirdetmény a korábbi választásoknál már megszokott módon a legfontosabb információkat tartalmazza, és a következő napokban megjelennek majd az állami és önkormányzati közintézményekben, iskolákban, kórházakban, rendelőkben, hivatalokban valamint a forgalmasabb közlekedési helyeken.

A nemzetiszínű keretbe foglalt plakát tartalmazza egyebek mellett a kétfordulós választás napjait, a választói névjegyzék közzétételének, valamint az ajánlás megtételének az időpontját és a szavazás módját.

Az OVI sajtótájékoztatóján bemutatták az ajánlószelvények mintapéldányát is, ami tartalmilag nem változott meg a korábbi választásokon kiadottakhoz képest. Erre - a jelölt neve és a jelölő szervezet(ek) alatt - rá kell vezetni az ajánló polgár több személyes adatát; családi és utónevét, lakóhelyét, személyi azonosítóját, valamint a saját kezű aláírását.

Ahhoz, hogy valaki indulni tudjon a választáson, legalább 750 érvényes ajánlószelvényt kell összegyűjtenie, és leadnia a helyi választási irodánál február 8. és március 19. között.


Választás 2010  - Lapozzá át legfrissebb dossziénkat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!