Belföld

2010.01.13. 12:18

Szolidaritási vasutassztrájk csütörtökön!

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) január 14-én hajnali 4 óra és reggel 8 óra között országos szolidaritási vasutassztrájkot tart a BKV dolgozók munkabeszüntetéséhez kapcsolódva - közölte a VDSZSZ szerdán.

MTI

8:20

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének sztrájkbizottsága szerda délelőtt dönt a már meghirdetett szolidaritási sztrájk kezdésének időpontjáról - mondta Gaskó István, a VDSZSZ elnöke szerda reggel.

A VDSZSZ elnöke megerősítette a korábbi nyilatkozataiban elmondottakat, amely szerint a BKV-dolgozókkal szolidáris sztrájkjuk kezdési időpontját mintegy 12 órával korábban közlik.

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete hétfőn hirdetett határozatlan idejű országos szolidaritási sztrájkot. A vasutasok szolidaritási sztrájkja elsősorban a Budapest környéki vasúti közlekedésre koncentrál majd, de hatással lesz az egész ország vasúti közlekedésére.

Gaskó István szerdán elmondta, hogy a MÁV-val tárgyalni kívánnak a szolidaritási sztrájk idején nyújtandó még elégséges vasúti szolgáltatásról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!