Belföld

2010.01.14. 12:06

Elkábítottak és megerőszakoltak egy lányt

Elkábítottak és az öntudatlan állapotát kihasználva megerőszakoltak egy lányt Nyíregyházán; a rendőrség eddig két gyanúsítottat vett őrizetbe az ügyben - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője csütörtökön.

MTI/AP

A 19 éves lány bódult állapotban került kórházba kedd hajnalban, s a gyógyintézetben derült ki, hogy előzőleg megerőszakolták - mondta Fülöp Gergely.

A százados tájékoztatása szerint az ügyben indult nyomozás adatai alapján a sértett éjszaka egy szórakozóhelyen ismerkedett meg egy társasággal, s felmentek az egyik férfi lakására. Ott ismeretlen anyagot kevertek a lány italába, majd kihasználva magatehetetlen állapotát, megerőszakolták.

Az ügyben a rendőrség kedden erőszakos közösülés büntette megalapozott gyanújával őrizetbe vett egy 29 éves nyíregyházi férfit, szerdán pedig egy 20 éves debreceni nőt, aki az eljárás adatai szerint segített az elkövetőnek.

A szóvivő kitért arra, hogy a büntetőtörvénykönyv szerint, aki akaratnyilvánításra képtelen állapotban közösül valakivel, kettőtől, nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!