Belföld

2009.10.08. 16:36

Több mint kétmillióan kaptak Erasmus-ösztöndíjat

Budapest - Nemrégiben átlépte a kétmilliót az uniós Erasmus-ösztöndíjban részesült fiatalok száma - közölte a program magyarországi koordinátora, a Tempus Közalapítvány sajtóreferense.

MTI/AP

Az EU egyik legjelentősebb vívmányaként elismert ösztöndíjprogram 2013-ig újabb egymillió európai fiatal külföldi tanulmányához kíván lehetőséget teremteni - tette hozzá Dányi Andelmúlt tanévben mintegy 3800 magyar hallgató tanulhatott külföldön az ösztöndíjnak köszönhetően, míg hozzánk megközelítőleg 1700 fiatal érkezett az unió más országaiból.

A magyar pályázók közül a legtöbben Németországban szeretnének részképzésen részt venni, míg a népszerűségi toplista második és harmadik helyét Franciaország és Olaszország foglalja el - mondta a sajtóreferens.

Az Erasmus évente 180 ezer diák tanulását segíti a kontinensen, és ami kevésbé ismert: 1997 óta több mint 200 ezer, a felsőoktatásban dolgozó tanár is élt a program kínálta lehetőségekkel.

Október 15-én az érdeklődők egykori ösztöndíjasok élménybeszámolói révén is ismerkedhetnek a mobilitási program részleteivel a Tempus Közalapítvány szervezésébenrea. Felidézte, hogy a 22 esztendeje életre hívott programba Magyarország kilenc éve kapcsolódott be, s az , a HVG állásbörzéjén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!