Belföld

2009.09.22. 15:46

Ikvai-Szabó Imre váltja Fodor Gábort az Országgyűlésben

Budapest - Ikvai-Szabó Imre, az SZDSZ fővárosi politikusa, a Budapest költségvetéséért is felelős főpolgármester-helyettes ülhet az Országgyűlésben Fodor Gábor korábbi pártelnök helyére, aki szeptember 14-én mondott le parlamenti mandátumáról. A mandátumot kedden adta ki az Országos Választási Bizottság (OVB).

zaol.hu

A választási eljárási törvény szerint ha az országos listán megválasztott képviselő lemond, a helyére a jelölőszervezet, ez esetben az SZDSZ, 30 napon belül jelentheti be az új jelöltet az OVB-nél. A párt azok közül választhat jelöltet, akik szerepeltek a legutóbbi, 2006-os országos választási listán.

Az SZDSZ országos tanácsa szombati ülésén döntött arról, hogy Ikvai-Szabó Imre válthatja Fodor Gábort az Országgyűlésben. A jelölt 53 igen és 6 nem szavazatot kapott.

Ikvai-Szabó Imréről
49 éves, pedagógus diplomája van, de katonai végzettséggel is rendelkezik: 1982 és 1987 között hivatásos katonaként szolgált. Az ELTE-n szociálpolitikát tanult Ferge Zsuzsa tanszékén, az ő irányításával vett részt 1991-93 között az országos szegénységkutatásban.

1995-től a Fővárosi Önkormányzat főpolgármester-helyettesi irodáján dolgozik, ő készíti a fővárosi önkormányzat hosszú távú szociális fejlesztési koncepcióját és programját, valamint vezeti a Budapesten élő kínai migráció szociológiai kutatását.

2005-tól dolgozik Demszky Gábor mellett főpolgármester-helyettesként, jelenleg a  városfejlesztési, gazdálkodási és szociálpolitikai területeket felügyeli, így ő felel Budapest gazdálkodásáért és költségvetéséért.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!