Belföld

2009.09.04. 14:23

Egyesül a BKF és a Heller Farkas Főiskola - az egyik kart Kepes András vezeti majd

Budapest - Egyesül január 1-jén a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola (BKF) és a Heller Farkas Turisztikai Szolgáltatások Főiskolája (HFF) - közölte a BKF rektora.

zaol.hu

A HFF beolvad a BKF-be, külön karként működik majd tovább - mondta el Vass László az egyesülő főiskolák közös tanévnyitóját megelőzően. Az egyesülés indokaként az érettségizők számának csökkenését, a szakképzés területén élesedő versenyt, valamint a gazdálkodási szempontokat nevezte meg.

Az integráció olyan üzemnagyságot hoz létre, amely megfelelő alapot nyújt a fenntartható fejlődéshez - fogalmazott Vass László. Mint megjegyezte, a HFF esetében komoly nehézségek adódtak volna, ha nem tud egyesülni a BKF-fel.

A BKF égisze alatt két kar működik majd: a Kommunikációs és Művészeti Kar, amelynek dékánja Kepes András lesz, valamint a Heller Farkas Turisztikai és Gazdasági Kar, amelynek vezetője Lengyel Márton lesz. A BKF közleménye szerint a hallgatók száma meghaladja majd a 6.200-at.

Az Oktatási Minisztérium az év elején fogadta el a két magánkézben lévő felsőoktatási intézmény egyesülésére vonatkozó kérelmet, amely - az Országgyűlés jóváhagyását követően - várhatóan 2010. január 1-jei hatállyal emelkedik törvényerőre.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!