Belföld

2009.06.25. 04:30

Szerbiában is van már új típusú influenzában szenvedő beteg

Belgrád - Szerbiában is van már betege a H1N1 vírus okozta új típusú influenzának - jelentette be szerdán rendkívüli sajtóértekezleten Tomica Milosavljevic szerb egészségügyi miniszter.

zaol.hu

A 29 éves férfit a Fertőző és Trópusi Betegségek Intézetében kezelik Belgrádban, diagnózisát a bejelentés előtt nem sokkal készítette el a víruskutatással foglalkozó Torlak Intézet.
A Belgrádban élő, montenegrói állampolgárságú beteget elkülönítették, állapota stabil. A kór tüneteit két napja észlelte magán Argentínában, ahol június 18-a óta tartózkodott, s kedden este Zágrábba, majd onnan Belgrádba utazott. A horvát és a szerb főváros közti utat gépkocsin tette meg, két másik személlyel együtt.
    
Mint Predrag Kon, a szerb egészségügyi minisztérium új típusú influenzával foglalkozó csoportjának vezetője közölte, Szerbiában jelenleg 23 olyan személyt tartanak megfigyelés alatt, aki a betegségben szenvedőkkel érintkezett. 

A belgrádi sajtó híradásai szerint a szerb hatóságok attól tartanak, hogy a július 1-jén kezdődő, mintegy 10 ezer sportoló részvételével megtartandó 25. Universiade idején jelentősen megnő az újinfluenzás esetek száma Szerbiában.


Forrás: MTI - Fazekas László


Sertésinfluenza - olvassa el ide kattintva az eddigi híreket!  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!