Belföld

2009.04.30. 02:28

Ezren száz helyre

Egy év alatt 29 százalékkal nőtt a munkanélküliség Zalában. Márciusban 18 ezer 400 regisztrált álláskeresőt tartottak nyilván, ami 13 százalékos munkanélküliségi rátának felel meg.

Varga Lívia

Elhelyezkedni pedig korántsem könnyű, hisz ezer álláskeresőre 100-110 álláshely jut.

- Ahogy a megye minden részén, úgy az egerszegi kirendeltség területén is nagyon megemelkedett a regisztrált álláskeresők száma - mondja dr. Fábiánné Badacsonyi Ágnes kirendeltségvezető-helyettes. - Hisz, míg 2008 novemberében 3786 fő szerepelt az adatbázisunkban, idén márciusra ez a szám 5513-ra emelkedett. Közülük, sajnálatos módon, 1843-an semmilyen ellátásban nem részesülnek.

Az álláskeresők összetételét nézve több a férfi, mint a nő, s emelkedik a pályakezdő munkanélküliek száma. Közülük a többség nyolc általánossal és középiskolai végzettséggel rendelkezik. Ám a leépítések zömében a középkorú, fizikai foglalkozású munkavállalókat érintették, így a munkahelymegtartó és -teremtő támogatások is őket célozzák meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!