Belföld

2009.03.29. 09:50

Gyurcsányt tekintik elnöknek a zalai szocialisták

Zalaegerszeg - A zalai szocialisták Gyurcsány Ferencet tartják az MSZP elnökének, valamennyi városi szervezet úgy döntött, hogy továbbra is őt támogatják - tájékoztatott vasárnap közleményben Baracskai József, a párt megyei elnöke.

zaol.hu

Baracskai József közölte: a zalaegerszegi küldöttgyűlés szombaton egyhangú szavazással döntött Gyurcsány Ferenc támogatásáról, és ehhez csatlakoztak a nagykanizsai, a zalaszentgróti, a keszthelyi és a lenti-letenyei szervezetek elnökségei is. 

Gyurcsány Ferenc a kongresszustól kapta elnöki megbízatását 85 százalékos szavazataránnyal, így azt csak a párt április 5-i legfelső fórumán adhatja vissza - olvasható a zalai szocialisták közleményében. 

"Kérjük elnökünket, hogy küzdjön meg újra a tisztségért - ha lesz kihívója -, és elvszerű vitában fejtse ki programját". Hirdessen csapatot, mert lemondásával a tagság elvárásának megfelelően az elnökségi tagok tisztségének is meg kell szűnnie. "Mi sem a Suchman-féle, sem az Orbán Viktor-féle forgatókönyvet nem vagyunk hajlandók követni, csak a Magyar Szocialista Párt kongresszusának döntéseit fogadjuk el a jövőben is" - fogalmaztak a zalai szocialisták.

Forrás: MTI 



Baracskai József életrajz - klikk IDE! 


Kapcsolódó cikkünk - kattintson a címre!

Gyurcsány benyújtotta lemondását a pártelnökségről
Budapest - Benyújtotta lemondását Gyurcsány Ferenc a pártelnöki posztról szombaton. A kormányfő az MSZP elnökségi üléséről távozóban erősítette meg a hírt az MTI-nek, hozzáfűzve: a jövő heti kongresszuson új elnököt választ a párt.



Mi történt Gyurcsány múlt szombati bejelentése óta? Klikk IDE a részletekért! 


Ön kit látna szívesen a miniszterelnöki székben? - Szavazzon!


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!