Belföld

2008.05.05. 12:16

<u>Letették esküjüket az új miniszterek</u>

<b>Budapest</b> - Letette a miniszteri esküt a Gyurcsány-kormány öt új minisztere hétfőn az Országgyűlésben. <em>Gyenesei István</em>, az önkormányzati tárca leendő vezetője csak a kormányszerkezet átalakításának törvénybe foglalása után teheti majd le esküjét.

nincs nev

Szűcs Erika a szociális és munkaügyi, Szabó Pál a gazdasági és közlekedési - a későbbiekben közlekedési, hírközlési és energetikai - miniszter lesz, Szabó Imre a környezetvédelmi és vízügyi, Székely Tamás az egészségügyi tárcát irányítja, Molnár Károly pedig a tudománypolitikáért, a kutatás-fejlesztésért és a technológiai innovációért felelős tárca nélküli miniszter lett – közli az Origo. Nem kell esküt tennie Bajnai Gordonnak, aki az újonnan megalakuló Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium vezetője lesz, mivel jelenleg is miniszter.  

Közben a Fidesz az államtitkárok számának csökkentése érdekében módosító indítványt nyújt be a minisztériumok felsorolásáról szóló törvény megváltoztatásához, amelyet az önálló szocialista kormány megalakulása miatt terjesztett elő a kancelláriaminiszter. A kormányszerkezet átalakítását magában foglaló javaslat ugyanis lehetővé tenné, hogy egy minisztériumban két államtitkár is dolgozhasson.

Ezek is érdekelhetik