Belföld

2006.07.27. 08:50

Csak kicsit másként

<div align="justify"><strong><em>Fejér megye (zsm) </em>– A </strong><strong>szántóföldi művelésben </strong><strong>egy kicsit változtatni vállalók </strong><strong>az alapszintű célprogramra </strong><strong>pályáztak, öt </strong><strong>év múlva talán egy lépcsővel </strong><strong>feljebb lépnek.</strong></div>

nincs nev

- Fejér megyében az agrár- környezetgazdálkodási támogatásra pályázók több programban vehettek részt, a  leggyakoribb volt közülük az alapszintű szántóföldi célprogram iránt érdeklődő gazdálkodó – tájékoztatott Berke Csaba, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal osztályvezetője. Amint az alapszintű jelző utal rá, e  programban a legkevesebb a megszorítás, a megszokotthoz képest itt kell a legkisebb változtatást végrehajtani. 

A 2004-es pályázási startnál több gazdálkodó óvatos volt, de ma már a legtöbbjük belátta, a kívánalmak miatt nem kellett volna úgy aggódni. A környezetkímélő technológiák és az engedélyezett növényvédőszerek használata miatt kieső jövedelmet pótolja utólag a támogatás, s a természetközeli szemlélet nem esik nehezére a gazdának még akkor sem, ha a tőkeszegénység és a magyar jövedelmi viszonyok amúgy nagyobb terheket rónak rá, mint a  régebbi uniós országok agráriumában dolgozó polgárokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!