Becsvölgye

2010.08.31. 17:21

10 éves a becsvölgyei Faluház

A majálishoz hasonlóan, 2010. augusztus 28-án, Becsvölgye Napján sem kímélte az időjárás a becsvölgyeieket. A zenés ébresztő helyett, az eső ébresztette a helyeket.

Kovács Szabina


 Az  önkormányzat, valamint a lovas sport szerelmesei hagyományteremtő szándékkal, első alkalommal rendezték meg a Munkalovak fogathajtó találkozóját, melyen a zord időjárás ellenére 7 fogat vett részt. 

 

 

A versenyszámok közt szerepelt akadályhajtás, valamint vadászhajtás is. Délután a gyerekek, a Faluház teraszára behúzódva, játszóházban és kézműves foglalkozáson alkottak.

A katolikus templomban ökomenikus istentisztelet, valamint a Gyertyafény Kamarakórus előadása várta az érdeklődőket. Majd a Faluház 10 éves évfordulójára rendezett ünnepi műsorral folytatódott a program, ahol Magai Ágota polgármester asszony emlékezett a régi kultúrházra, melyet a helyiek Pöttyösnek hívtak, valamint az építkezés kezdetére, majd az új épület avatójára, átadására. Az elmúlt 10 évben a Faluház számos helyi, térségi és országos rendezvénynek adott otthont. A 10 év alatt több funkció is helyet kapott itt: könyvtár, teleház, Kistérségi  Iroda, FIP információs pont, de a Cserta Táncegyüttes próbáinak állandó helyszíne is.

 

A polgármester asszony kiemelte a Faluház közösségformáló erejét, létének szükségességét.

 

Az ünnepi program zárásaként 10 helyi, 10 éves fiatal, 10 égi lámpást engedett fel, egy-egy, a településüknek szánt jókívánsággal. A nap végén a Delta együttes adott koncertet, valamint a Kutyakölykök szórakoztatták a jelenlévőket a zsúfolásig megtelt Faluházban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!