Bak

2010.02.10. 15:34

Itt a farsang, áll a bál... - Bakon is

Megkezdődtek a farsangi vigasságok Bakon. A rendezvényre - hagyományőrző céllal - a Baki Pántlika Néptánc Együttes szervezésében került sor.

Dezse Anna

Február 6-án, szombat este a művelődési házban gyűlt össze egy kis farsangolásra a falu apraja-nagyja, gyerekek, fiatalok, s idősek egyaránt. Az rendezvény apropóját a farsang időszaka adta. Az este folyamán a helyi tánccsoportok szórakoztatták a nagyérdeműt a nem szokványos előadással.


 

A rendezvényt a művelődési ház vezetője, Baloghné Bacsa Ibolya nyitotta meg és konferálta fel a műsor szereplőit. Először a legkisebbek kezdték a táncos bemutatót, majd jöhettek a felnőttek egy kis country tánccal. Őket a fiatalok követték hastáncos műsorukkal, majd újra a kicsit kezdtek táncba. A pon-ponos kiscsoport saját koreográfiával készült az estére, melyet a csoport részvevői maguk állítottak össze. Az est fénypontjának számított a kán-kán, illetve az úgynevezett Bohóczenekar felettébb érdekes muzsikája és műsorszáma is, amely egyaránt gondoskodott a jó hangulatról és a sok nevetésről.


Természetesen a jelmezes felvonulás sem maradhatott el, mindenki bemutathatta "álruháját", a közönség pedig találgathatott, hogy kit is rejt egy-egy jelmez.



A közel egy órás összejövetel felettébb szórakoztatónak bizonyult, rövidsége ellenére is. Bátran elmondhatom - nem csak a saját nevemben -, hogy minden korosztály hatalmas élménnyel gazdagodott. Bízom abban, hogy a közeljövő programjai hasonló élményt nyújtanak majd a résztvevőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!