Baba

2009.04.14. 05:37

Focista baba érkezik! A válogatott védő, Juhász Roland kislányos apuka lesz

ZH - Futballválogatottunk oszlopa, Juhász Roland négy éve erősíti a belga sztárcsapatot, az RFC Anderlechtet. A 25 esztendős hátvéd a barátnőjével, a nagykanizsáról származó Strényi Zsófiával él a belga fővárosban. Gyermekük április végén születik.

Horog László

Csatárként kezdte, aztán folyamatosan lépett hátrébb, évek óta a legjobb magyar védőnek tartják. Már tizenévesen biztos pontja volt az MTK-nak, 2005-ben szerződött külföldre. 

Úgy tűnt, a német Hamburg lesz a befutó, ám a belga Anderlecht megfejelte a kikötővárosiak ajánlatát. Juhász Roland remekül érzi magát a belga fővárosban, ahova barátnőjével költözött. 

– Zsófival Budapesten ismerkedtem meg, hét évvel ezelőtt. Mindketten vidékről kerültünk a fővárosba, ő Nagykanizsáról, én Tápiószecsőről. Közös ismerősünk révén találkoztunk először, az egyik bevásárlóközpontba ültünk be kávézni nagyobb társasággal, majd közösen megnéztük a Bajnokok Ligája döntőjét a tévében. Utána egyre többet találkoztunk kettesben, s rövidesen egy pár lettünk – mondja Juhász Roland. 

Két évvel később költöztek össze, igaz, előzőleg is rengeteg időt töltöttek együtt, ám közös háztartásban csak 2004 óta élnek. 



A futballista, Juhász Roland és kedvese, Strényi Zsófia remekül érzi magát a belga fővárosban



A kiváló védő egy évvel később írta alá szerződését a belga sztárklubhoz, Brüsszelbe már Zsófival költözött. 

„Mindketten remekül érezzük magunkat itt, a szerződésem 2011-ig köt a gárdához. Pár hónapja felröppent, hogy esetleg az angol élvonalban folytatom, több klub neve felmerült, de konkrét lépések végül nem történtek.” 

A pár rövidesen trióvá bővül, Zsófi a tervek szerint április 28-án ad életet gyermeküknek, aki Juhász Jázmin Virág névre hallgat majd

– Bízom abban, hogy minden a reményeink szerint alakul, komplikációmentes szülés lesz. Zsófi március 8-a óta Budapesten tartózkodik, a húga van vele, illetve a szülei segítenek, ha bármi elintéznivaló akad. Ez a legegyszerûbb, Brüsszelben én lennék a segítségére, ám a meccsek és az edzések miatt kevés időm jutna rá. Remélem, a lányom megvár a kórházban. Beszéltem a klubom vezetőivel, jelezték, csak meccsnapon nem engednek el, amúgy nyugodtan hazarepülhetek. Mivel Brüsszel és Budapest között remek a légi közlekedés, naponta öt járat jön és megy – a brüsszeli indulás után három órával megérkezem a klinikára –, ott lehetek a szülésnél, ha megkezdődnek a fájások és Jázmin hajlandó várni rám egy kicsit. Zsófi, amikor a picihez beszél, mindig közli vele, nem kell sietnie a világra jövetellel, várja meg az édesapját...  


NÉVJEGY: 

Juhász Roland
● Született: 1983. július
1-jén, Cegléden
● Magasság: 194 cm
● Súly: 91 kg
● Családi állapot: nôtlen,
barátnôjével öt esztendeje
él együtt
● Klubjai: Tápiószecsô
(1994–1995), MTK Hungária
(1995–2005), RFC
Anderlecht (2005–, szerzôdése
2011-ben jár le a
belga együttesnél)
● NB I-es mérkôzéseinek
száma: 107/12 gól
● Válogatottságainak száma:
44/5
● Kedvenc futballistája:
Gabriel Omar Batistuta
● Kedvenc futballklubja:
FC Barcelona



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!