Alsópáhok

2016.02.29. 16:05

Változnak a hulladékszállítás költségei Alsópáhokon

Alsópáhok –Eddig az önkormányzat finanszírozta a településen a hulladékszállítás költségeit.

Keszey Ágnes

Tavaly év végén hozott határozatot az alsópáhoki önkormányzat arról, hogy idéntől áttérnek a lakossági díjfizetésre a hulladékszállításban, csakúgy, mint a környező településeken. Az önkormányzat által az eddig erre biztosított összeget fejlesztésekre fordítják. Több alkalommal és módon is tájékoztatták már a változásról a helyieket, erről a település egyeztetett a szolgáltatást végző Zalaispa Zrt-vel is.

Fejlesztésekre fordítják az összeget  - mondta Czigány Sándor

- Az önkormányzat arra törekedett, hogy az egyedül élő nyugdíjasokat – ők több mint negyvenen vannak - kedvezményben tudja részesíteni, így nekik húsz százalékkal kevesebbet kell fizetni, mint a többieknek. A több mint hatvan zártkerti ingatlantulajdonos - akik kevesebbet tartózkodnak itt – az alapdíjból ötvenszázalékos kedvezményt kapnak. Van harminc olyan ingatlan, amelyben nem laknak, a tulajdonosoknak maguknak kell igazolni a szolgáltató felé, hogy nem élnek a házban, így mentességet kapnak a díjfizetés alól – szólt a kedvezményekről Czigány Sándor.

A polgármester elmondta, hogy a településen a meglévő szelektív gyűjtőhelyeken kívül további négy helyen hulladékgyűjtő szigeteket is kialakítanak, itt zárható konténereket helyeznek el. A zártkerti ingatlantulajdonosok használhatják ezeket, ők kulcsot kapnak. A köztéri hulladéktárolókat kamerákkal is figyelik, hogy illetéktelenül senki ne helyezzen el a szemetet, s tiszta maradjon a falu.

- A lakosság ezután a szolgáltatóval lesz kapcsolatban. A legelső díjfizetési kötelezettség március végén – április elején lesz esedékes. Az önkormányzat ezután is saját költségén finanszírozza a tavaszi lomtalanítást, valamint évente egy alkalommal a zöldhulladék elszállítását is – tette hozzá Czigány Sándor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!