ZTE KK

2015.07.14. 07:47

ZTE KK: Doleschall Miklóstól elköszöntek, Stárics Kornél az új ügyvezető (frissítve)

Hetek óta szóbeszéd tárgya volt, hogy a Zalakerámia-ZTE KK-nál felmerült az ügyvezetőváltás lehetősége is, azonban ezt hivatalosan senki sem erősítette meg.

Kerkai Attila

Az áprilisi sajtótájékoztatón senki nem gondolta, hogy Doleschall Miklós (balról a második) csupán három és fél hónapig lesz a ZTE KK Kft. élén (Fotó: Pezzetta Umberto)

Az viszont, hogy nem pletyka volt az alapja mindennek bizonyítja: a tulajdonosi tanács kedden reggel összeült, éppen az ügyvezetőváltás ügyében. Információink szerint viszont az új ügyvezető Stárics Kornél, a ZTE KK korábbi utánpótlás-válogatott játékosa lesz, aki egyébként tavasszal szintén pályázott az ügyvezetői posztra.

A keddi taggyűlés után Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármesetere tájékoztatta lapunkat a változásokról.

Eszerint a  ZTE KK taggyűlése úgy döntött, hogy közös megegyezéssel szerződést bont Doleschall Miklós ügyvezető igazgatóval.

Ahogy a város első embere fogalmazott,  a klub és az igazgató korrekt módon zárta le a közös együttműködést. Köszönettel tartozunk neki a az elmúlt hónapok munkájáért, oroszlánrésze volt a csapat bent maradásának kiharcolásában, a gazdasági helyzet stabilizálásában.

Ugyanakkor a folytatásra, az új szezonra vonatkozóan különbözőek voltak a sportszakmai elképzelések. A tulajdonos mindenképpen zalaegerszegi kötődésű edzőben, a zalai fiatalokra támaszkodó szerethető csapatban gondolkodik, így az új szakmai stáb (Bencze Tamás edző) kiválasztásánál különböztek az elképzelések, az igazgató más prioritásokat vélt helyesnek.

Stárics Kornél nem is olyan rég még játékosa volt a ZTE KK-nak, most pedig a klub élére került
Fotó: Zalai Hírlap

A ZTE KK taggyűlése a mai napon a korábbi 7 pályázó közül második helyen szereplő Stárics Kornél ügyvezető igazgatói kinevezése mellett döntött. Stárics Kornél Zalaegerszegen született, a Csány László Közgazdasági Szakközépiskolában érettségizett, a BGF zalaegerszegi Gazdálkodási Karán szerzett közgazdász diplomát. Jelenleg a Zala Megyei Kormányhivatalban pénzügyi, költségvetési területen dolgozik. Gyermekkora óta a ZTE KK-ban kosarazok, utánpótlás válogatott volt, majd bekerült a ZTE KK felnőtt csapatába is, mellyel 2009-ban bronzérmet szerzett a bajnokságban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!