ZTE KK

2015.03.13. 09:13

Ilic-től elköszöntek a ZTE KK-nál

A férfi kosárlabda NB I A-csoportjában szereplő Zalakerámia-ZTE KK együttesénél változás történt a keretben: a klub ugyanis szerződést bontott Nemanja Ilic-csel.

Kerkai Attila

Korábban is szó volt róla, hogy öt légiós, plusz két honosított játékosa van a ZTE KK-nak, így a légiósok közül ketten mindig pihenni kényszerültek. Most, hogy a csapat márt biztosan a kiesés elleni harcra kényszerül a szezon végén, a klubvezetés – egyeztetve a szakmai vezetéssel – anyagi szempontokat is figyelembe véve szűkítette a keretet. Ráadásul az amerikai Cole Darling felépülése is jól halad, sőt, gyakorlatilag a visszatérés küszöbén áll, így Nemajna Ilic-től elköszöntek a kék-fehérek.

– Sikerült vele és az ügynökével is megállapodni, s a klub számára is megfelelő feltételekkel bontottunk szerződést – indokolta meg a döntést Podlovics Péter ügyvezető. – A vezetőedző véleményét is kikértük, aki úgy ítélte meg, hogy a visszatérésre készülő Darling többet segíthet a csapatnak a folytatásban.

Cole Darling sérülése után a visszatérés küszöbén áll. Fotó: Pezzetta Umberto

A Zalakerámia-ZTE KK szombaton Jászberényben pedig megkezdi az alóházi küzdelmeket. Milos Sporar együttese ahhoz a Jászberényhez utazik, amely az utóbbi két mérkőzését megnyerte, így önbizalommal telve várhatja a zalaiakat. Ahogy korábban megírtuk, a műtét előtt álló Lekli József is vállalja a játékot, és próbál segteni a csapatnak, de a szakvezetővel egyeztetve annyit tölt a pályán, amennyit fájós térde bír. Mindenesetre a ZTE KK-nál kiadták a jelszót: idegenben semmit sem adnak fel és próbálják kihozni a maximumot magukból. A Jászberény sem legyőzhetetlen csapat, hiszen az alsóház tagja, oda pedig nem véletlenül kerülnek a csapatok.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!