ZTE KK

2014.05.01. 13:15

A csapatkapitány nem is gondol vereségre

Zalaegerszeg - Némi túlzással élve sorsdöntővé, de mindenképpen nagy jelentőségűvé lépett elő a Zalakerámia-ZTE KK élvonalbeli férfi kosárlabda csapatának szombati (18.00), Jászberény elleni találkozója. Kámán Tamás csapatkapitány is így érzi ezt, de mindenképpen bízik asikerben.

Kerkai Attila

Bő két hét telt el a zalaiak legutóbbi fellépése óta, amely nem tartogat kellemes emlékeket, hiszen a ZTE KK kikapott Nyíregyházán, ezzel pedig a lehetőség is elúszott arra, hogy már akkor bebiztosítsa a matematikai bentmaradását. Szombaton a középszakasz utolsó fordulóját rendezik meg, a Zalakerámia-ZTE KK együttese a Jászberényt fogadja és a képlet roppant egyszerű: amelyik csapat nyer, simán bent marad, a vesztes a Nyíregyházával vív osztályozót az élvonalbeli tagságért. Persze, még az sem tisztázott, hogy valóban lesz-e kieső, hiszen a jövő évi mezőny létszámáról (12 vagy 14 csapat) az MKOSZ hamarosan dönt. Mindenesetre az eredeti kiírás szerint a jelenlegi mezőny utolsó két helyezettjének osztályozót kell vívnia...

Kámán Tamás rutinjával nagyon sokat segíthet ismét a ZTE KK csapatának (Fotó: Katona Tibor)


- Nem csak azért kell nyerni, hogy elkerüljük az osztályozót, hanem azért is hogy ezt a nem túl fényes szezont legalább pozitív élménnyel zárjuk - nyilatkozta Kámán Tamás csapatkapitány a találkozóval kapcsolatban. - Persze a legfontosabb a biztos bent maradás kiharcolása. Több mint két hetet pihentünk mi is a legutóbbi forduló óta, de jobb lett volna ha nincs ez. Ilyenkor az ember minél előbb a pályán akar lenni, s nem gondolkodni. Keményen készültünk ebben az időszakban a Jászberény játékából, nyugodtan mondhatom, hogy elszánt a társaság és nem is gondolunk arra, hogy esetleg ne sikerülne nyernünk. Egy olyan klub esetében, mint a ZTE KK, furcsa az osztályozó lehetőségét emlegetni, de arra kérem a szurkolókat, hogy tegyék azt, amit egész szezonban. Jöjjenek ki és biztassanak bennünket, mert ez komoly segítség. Mi sem vagyunk elégedettek a szezonnal, de most fontos meccs jön egy rutinos, jól felkészült ellenféllel szemben.

Annak érdekében, hogy minél többen legyenek a lelátón, a ZTE KK vezetése úgy döntött, hogy a szezonra bérletett váltók plusz egy embert vihetnek be magukkal a találkozóra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!