ZTE KK

2014.01.31. 18:30

A 110. ZTE KK–Körmend derbi következik

Zalaegerszeg - Bár a felfokozott hangulat és az ádáz küzdelem vélhetően most sem marad el a Zalakerámia-ZTE KK és az Egis-Körmend szombati (19.00) rangadóján, a két klub vezetői mindkét tábort sportszerű buzdításra kéri.

Kerkai Attila

Ez az a párosítás, amelyet nem kell különösebben beharangozni, legyen akár a bajnokság derekán a ZTE KK és a Körmend éppen aktuális mérkőzése, vagy álljon jóval előrébb az egyik rivális (e szempontból most éppen a vasiak járnak előrébb), ez a mérkőzés mindig rangadó, s így lesz ez szombaton is. A telt ház úgy tűnik, most is garantált lesz, de most a ZTE KK és a Körmend vezetői is azt kérik a táboroktól: a lehető legsportszerűbb eszközökkel buzdítsák kedvenceiket, hogy a két csapat 110. találkozója valóban a kosárlabda ünnepe legyen.

A ZTE KK legutóbb kikapott Nyíregyházán és most már tényleg minden egyes győzelem jelentősége megnőhet. A Körmend elleni csata pedig mindig különleges, s tudja ezt Raúl Jiménez, a ZTE KK spanyol szakvezetője is, akinek ez lesz az első derbije.

– Mindenki nagyon izgatott a csapatban és a csapat körül, mindenki várja a találkozót – nyilatkozta a klub honlapján. – A csapat fizikálisan és mentálisan is készen áll a mérkőzésre. Nem szeretem a csata, ütközet szavakat használni, ez is egy kosárlabdameccs lesz. Ahol talán nem száz, hanem százötven százalékot kell nyújtanunk. Jó csapat az ellenfél, kiváló egyéni játékosok alkotják: nekünk nincs olyan dobónk, mint El-Amin, nincs olyan klasszikus ötös centerünk, mint Rakocevic, de csapatként jobbnak kell lennünk, mint a Körmend. Nem öt játékossal fogunk játszani, minden pályára lépőnek a maximumot kell nyújtani. Tiszteljük a Körmendet, elismerjük az eredményeit, de csak az lehet a célunk, hogy legyőzzük!

Lekli József (szemben) a ZTE KK kulcsemberének és Marko Rakocevic-nek (9), a Körmend egyik legjobbjának legutóbbi találkozója. Szombaton Egerszegen mindkettejüknek komoly szerep jut. Fotó: Pezzetta Umberto

A ZTE KK rutinos kosarasa, Gáspár Dávid sok ZTE–Körmend csatát megélt már, s neki sem kell különösebben ecsetelni, milyen fontos találkozó előtt áll társaival együtt.

– Csak a szokásos gondolatok jutnak az eszembe ezzel a mérkőzéssel kapcsolatban, s mindenki tudja, milyen jelentőségű ez a találkozó – mondta Gáspár Dávid. – A Körmend most nagyon jó szériában van, zsinórban nyolcszor nyert, úgyhogy egy önbizalomtól duzzadó ellenfelet fogadunk. Mindenképpen meg kell majd törni a lendületüket, ami akár egy nagyon agresszív védekezéssel is sikerülhet, de közben gördülékeny támadások is kellenek, mert csak így lehet legyőzni a Körmendet.

Ami az ellenfelet illeti, Hencsey Tamás, a vasiak szakvezetője bízik abban, hogy együttese az utóbbi hetek támadójátékát meg tudja ismételni, de persze a védekezésre is nagyon figyelnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!