ZTE FC

2015.02.13. 13:10

Először itthon a ZTE FC

Zalaegerszeg - Szombaton 14 órakor ritka pillanat jön el: hazai pályán is megmutatja magát a ZTE FC labdarúgó együttese, amely a horvát Medimurje Cakovec ellen vívja főpróbának is beillő felkészülési mérkőzését. A ZTE FC új szerzeményei közül Horváth Péter reméli, mihamarabb a kezdőcsapatban is számolnak majd vele.

Kerkai Attila

A ZTE FC furcsa felkészülésen jut túl, ugyanis mindössze egy edzőmeccsét játssza hazai környezetben, az pedig az utolsó is lesz a jövő heti NB II-es rajt előtt. A két együttes a stadion mögötti füves pályán mérkőzik meg egymással, s a várható jó idő valószínűleg sok nézőt is kicsal (büfé üzemelni fog...).

– Nevezhetjük főpróbának is ezt a találkozót, de nem szeretem ezt hangoztatni, hiszen van még sok dolog, amit át kell vennünk – nyitotta beszélgetésünket Lendvai Miklós vezetőedző, amikor megkerestük. – Még nem vagyunk a topon, de jó úton haladunk afelé, hogy azt a játékot és filozófiát, amit elképzeltünk, elérjük. Ebből már látni szeretnék sok mindent vissza, most vagyunk a felkészülés befejező fázisában, úgyhogy akad még dolgunk.

A szakvezető elmondta, a hosszabb ideje sérültek (Grbic, Melczer, Kovács Gy.) nem állnak majd a rendelkezésére, a többiek igen, valamint azokra sem számít, akiket a klub elengedne, de még nem találtak maguknak csapatot. Kocsis Adrián és Károly Bálint jelenleg nem is velük, hanem az U21-es csapattal készül.

Horváth Péter (balról) az edzőmérkőzéseken már bemutatkozott, a képen a Pápa elleni meccsen. Fotó: Szekeres Péter

A napokban írta alá szerződését Horváth Péter az egerszegiekhez, akinek a története bizonyos szempontból „egyedi", de nem példa nélküli. A 19 esztendős fiatalembert ugyanis a megyei bajnokságból, a Lenti TE-től igazolta le a ZTE FC. Horváth Péterről tudni kell, hogy Lentiben kezdett el futballozni, de egészen fiatalon a Vasas kötelékébe is tartozott, majd hazatért és 16 éves kora után Ausztriában futballozott, s a nyáron igazolt a Lenti TE-hez. A megyei bajnokságban az ősszel 15 gólig jutott, s itt figyeltek fel rá az egerszegiek.

– Nagy lehetőséget kaptam, s innen már csak remélem, felfelé vezet az út – mondta el megkeresésünkre Horváth Péter. – Nagyon örülök ennek a szerződésnek, s amikor a Lenti TE-hez szerződtem, edzőm, Sebők József azt mondta: mindenképpen azt szeretné, ha a ZTE-hez kerülnék. Azt nem gondoltam, hogy fél év után ez be is következik. Ezért gondolom, hogy nagy lehetőséget kaptam és élni szeretnék vele. Persze elsődleges célom most az lehet csak, hogy a kezdőcsapat közelébe kerüljek, de természetesen még fejlődnöm kell. Eddig heti három edzésem volt, itt tízszer gyakorlunk, s most voltam egy felmérésen, ami kimutatta, hogy kissé túledzett vagyok, amin nem is lehet csodálkozni. A lényeg, hogy sokan gratuláltak a szerződésemhez, hogy a megyeiből is tovább lehet lépni, akár egyszerre két osztályt is.

Kocsárdi Gergely, a ZTE FC klubigazgatója pedig nem talál ebben semmi különöset. Mármint az osztályváltásban, mert mint mondta, a Lenti TE vezetői ajánlották nekik a fiatalembert, akit meghívtak a klubhoz, együtt edzett a többiekkel és kiderült, hogy Horváth Péter képességei alapján valóban lehet fantázia benne.

– Egy tizenkilenc éves fiúról van szó, akiben benne van eleve a fejlődés lehetősége. Munkája alapján pedig megérdemli, hogy magasabb szinten is kipróbálja magát, s klubunk ajtaja a jövőben is nyitva áll azon megyebeli fiatalok számára, akiknek a tehetsége és a szorgalma megfelelő, hogy a ZTE-ben szerepeljenek – hallottuk a klubigazgatótól a mostani igazolás kapcsán.

A ZTE FC egyébként a jövő heti bajnoki rajt előtt február 18-én csütörtökön, 18 órától tartja szezon előtti szurkolói ankétját az Arany Bárány Hotelben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!