ZTE FC

2014.09.08. 16:45

Kupameccs jön - Még stabilabbá kell válnia a ZTE FC csapatának

Zalaegerszeg - Azt nem mondhatni, hogy minden izgalmak nélkül szerezte meg újabb sikerét a ZTE FC NB II-es labdarúgó csapata szombaton a Szeged ellen, és máris itt a következő feladat: szerdán (17.00) az NB I-es Kecskemét lesz a vendég a Magyar Kupa 2. fordulójában.

Kerkai Attila

A ZTE FC a Szeged 2011 Grosics Akadémia elleni 2-1-es sikeréből valószínűleg inkább csak a második félidőre szeretne emlékezni, az elsőben ugyanis olyan produkciót nyújtott, amiben egyáltalán nem volt benne, hogy nyerhet. Az, hogy miért volt mindez, erről Lőrincz Emil vezetőedző elmondta: elemzés tárgyát kell majd képeznie. A szembetűnően lassú és körülményes játék egyenes következménye volt, hogy a Szeged vezetéshez jutott. A kérdés az: mi blokkolja le a társaságot, hiszen a második félidőben ha nem is briliáns játékkal, és eszeveszett irammal, de érezhetően lendületesebben futballozott a ZTE FC mint korábban. A fordításhoz szükséges két gól pedig úgy tűnt, hogy a tudatos játék eredménye.

Bailo Dávid és Denis Grbic érkezett a második félidőre és mindketten hozzátettek a csapat játékához. Bailo gyorsasága érvényesült a jobb oldalon, Grbic pedig a keret egyik legtechnikásabb játékosa, aki a játék szervezésében is jeleskedik. Megvalljuk, nem is értjük, hogy eddig miért nem kapott lehetőséget kezdőként, ám ez csupán egy megjegyzés. Csapatba követelni egy játékost ugyanis nem az újságíróknak kell, hanem magának a futballistának szükséges olyan teljesítményt nyújtania, hogy az edző számára kihagyhatatlan legyen. Most Grbic annak ellenére, hogy elhibázta a büntetőjét , tett egy lépést előre, s Bailo is, akivel kapcsolatban ne feledjük el megemlíteni: ő a keddi, Ligakupa-mérkőzésen is gólt szerzett, méghozzá győztest. A két játékos pályára lépése viszont önmagában még nem lett volna elég a sikerhez, s most sem ez történt. A ZTE FC feljavult, csapatvédekezése egyértelműen hatékonyabb lett. Maradva a védekezésnél. Továbbra is érthetetlen az első félidei produkció, hiszen a zalaiak védelme most is nagyon sebezhetőnek bizonyult. A hátsó alakzat tagjainak mentségére szóljon, hogy a második 45 percre már stabilabbak voltak, s ezt is kell kielemezni, hogy mi okozza ezt a kettősséget.

Babati Benjamin lába lendül és nem sokkal később a labda a hálóba jut, s ez a találat hozta meg az újabb három pontot is (Fotó: Pezzetta Umberto)

A mezőny legjobbjának mi egyértelműen Babati Benjamint láttuk. A fiatal szélső produkciója főleg a második félidőben teljesedett ki. Ő lőtte a győztes gólt is, de megjegyezzük: az első 45 percben már volt egy nagy mentése, majd a másodikban kétszer is olyan szituációban szerelt a védőharmadban, ami nagyon kellett csapatának. Babati gyorsaságára továbbra is nagy szükség lesz, és persze góljaira, s neki is az lenne a legfontosabb, hogy teljesítménye mostantól minél egyenletesebb legyen.

Szerdán a ZTE FC hazai környezetben, 17 órától fogadja a Magyar Kupában az élvonalbeli Kecskemétet. Ez megint egy olyan mérkőzés lesz, amely jó erőfelmérőnek bizonyulhat az egerszegiek számára, s nem is vitás: egy esetleges továbbjutás nagy lendületet adhatna. A keret teljes, ugyanis Farkas Norbert és Króner Martin végül nem került be az U21-es válogatott utazó keretébe, amely hétfőn Boszniában játszotta le utolsó Eb-selejtezőjét, így mindketten idehaza készülhetnek az MK-találkozóra.

A szombati találkozó felvezető írásába egy sajnálatos hiba csúszott. Elütés következtében 18.30-as kezdési időpont jelent meg lapunkban, ám korábbi híradásainkban, így a sportműsorunkban is helyesen szerepelt a találkozó kezdési időpontja. A hiba viszont hiba marad, ezért elnézést kérünk mindazoktól, akiknek ez bármiféle kellemetlenséget okozott.

 

Ezek is érdekelhetik