ZTE FC

2014.09.19. 13:01

A ZTE FC ellenfele a „többre hivatott” Cegléd

Zalaegerszeg - A labdarúgó NB II-ben a ZTE FC szombaton (18.00) a Ceglédet fogadja, s ha ragaszkodik az eddigi sormintához, akkor győzelemnek kell következnie. Az ellenfelet azonban nem lehet lebecsülni, ezzel a zalaiak is tisztában vannak.

Kerkai Attila

A ZTE FC öt mérkőzést játszott eddig a bajnokságban: hazai pályán kétszer nyert, míg a három idegenbeli meccsét elveszítette. Azonban nem lehet csak ebből kiindulni. A csapat szerdán, a Ligakupában az FTC vendégeként kapott ki, de a zalaiak nem lettek „agyonverve", bár nem is vonultattak fel olyan erényeket, melyekkel reális esélyük lett volna a győzelemre. Ám nem is ez volt a lényeg. Lőrincz Emil, a zalaiak szakvezetője elmondta: a mérkőzésen játéklehetőséghez jutott fiatalok közt voltak, akik ezzel a találkozóval előbbre kerültek a csapatbakerülés szempontjából. Nevet nem említett, ám – látva a találkozót – a fiatal Bíró András például meggyőző teljesítményt nyújtott.

A szombati találkozóval kapcsolatban a ZTE edzője pénteken figyelmeztetett: a Cegléd eddigi szereplése kissé csalóka, és nem akarja, hogy megtévesszen bárkit is.

– Az FTC elleni találkozó hullámzó volt a részünkről, néha szervezettek voltunk, jól védekeztünk, de akadtak persze rossz döntéseink is. A tanulság, hogy gyorsabban kell cselekedni, ha erre lehetőség van – hallottuk Lőrincz Emiltől. – Következik a Cegléd, amely nem lesz könnyű ellenfél. Csapatomnak három hét alatt ez már a hetedik mérkőzése lesz. A Cegléd eredményei ugyan azt mutatják, hogy nem acélos csapat, de ennél több van benne és volt, hogy csak balszerencsével kapott ki. Továbbra is fejben kell nagyon határozottnak lennünk, mert ha nem így teszünk, akkor nagyon nehéz dolgunk lesz. Egyelőre vannak még kérdőjelek a csapat összeállítását illetően, hiszen Forgács és Melczer sem edzett sérülés miatt csütörtökön, Fodor viszont már futhatott.

A várható kezdőcsapat: Szappanos – Króner, Forgács, Kovács G., Fodor – Simonfalvi, Horváth A., Melczer, Babati – Vittman, Délczeg.

A találkozó előtt 17 órától és a szünetben is ki lehet próbálni a buborékfocit és csillámtetoválás is lesz.

A mérkőzésről élő, szöveges tudósítást közlünk a zaol.hu-n.

Ezek is érdekelhetik